top of page

Het lijkt nog ver weg en toch denken wij al na over: Sinterklaas. Hoewel het gedachtegoed van de goedheiligman en de Pieten soms een beetje op de achtergrond lijkt te verdwijnen, is het nog steeds een prachtig cultureel feest van geven en herinneringen maken. Je gunt dit iedereen. Als de boot uit Spanje vertrekt breekt bij ons de periode aan die al decennia lang garant staat voor warmte, gezelligheid, heerlijke geuren en vooral gezonde spanning. Gezonde spanning bij de kinderen die zich uit in uitbundigheid, blijdschap, spontaan gezang en veel gelach. 

Door: Marieke van Boxtel

Voor veel gezinnen in Nederland en ook in ons eigen Rooi is ‘Sinterklaas’ helemaal geen feest, vanwege persoonlijke financiële nood of doordat ze de traditie niet meekrijgen, dit kan bijvoorbeeld gelden voor kinderen met een vluchtelingenachtergrond. De Goedheiligman gaat aan hun deur voorbij. Maar hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is?


Afgelopen jaren hebben wij, dankzij de inzet van vele vrijwilligers, voor bijna 40 gezinnen en 85 kinderen er in Rooi een mooi feest van kunnen maken. Een jaar geleden stonden wij in de deze krant om over onze stichting te praten en onze wens voor meer lokale betrokkenheid. En dat is gelukt door de gulle donaties van particulieren en bedrijven en stichtingen uit ons dorp.
Van Rooi, voor Rooi!


Om geld in te zamelen, hebben we ons dit jaar wederom ingeschreven voor de Rabo ClubSupport. We vragen aan iedereen die lid is van de Rabobank om op ons te stemmen, zodat we dit jaar nog meer gezinnen een leuke avond kunnen bezorgen.


We kunnen ons voorstellen in de huidige tijd dat verschillende bedrijfstakken het erg moeilijk hebben. Het zou jammer zijn als de kinderen van hardwerkende mensen, die door de Coronamaatregelen getroffen zijn, de dupe zijn. De meeste kinderen komen op de Sinterklaas-radar door scholen, de Voedselbank, vluchtingenwerk en de Voorleesexpres.


Dit jaar vragen we ons in het bijzonder af of we Rooise Ondernemers een hart onder de riem kunnen steken. Ben jij of ken jij iemand waar het team van Sint en Piet wat energie, warmte en cadeaus kunnen brengen? Meld je dan aan bij de basisscholen in het dorp.
In het kort: -Je meld je aan bij je eigen basisschool. -Je ontvang een verlanglijstje en Intertoys boek per kind; -Jouw kind mag tot €30,- cadeaus uitzoeken. (of meer, maar dan zal door de Hoofdpiet een keuze worden gemaakt); -Een mooie zak met cadeaus en wat lekkers voor het gezin wordt voor 5 december gereed gemaakt.
Ons streven is om voor iedereen een fijn en gezellig pakjesavond te hebben! Samen maken we Rooi warmer! Voor Rooi door Rooi. Steunt u ons door een financiële bijdrage of door een stem op Rabo clubsupport. Dat zou prachtig zijn en daarom vinden wij het belangrijk ons verhaal kenbaar te maken.


En natuurlijk: ”Mocht u het vermoeden hebben bij deze doelgroep te behoren of u kent iemand voor wie dit van toepassing is, laat het dan bijvoorbeeld even weten bij de betreffende school of opvang waar het kind naartoe gaat.

Mocht u een financiële bijdrage willen leveren t.a.v. welk bedrag dan ook, dan kan dat T.a.v. Ieder Roois kind een Sint NL26RABO0342253417. Waarvoor alvast hartelijk dank.

f96410f4-d50e-490a-b1a0-33ffd7d76002_thumb1440.jpeg
LogoIederrooiskindeensint.png
bottom of page